5 ideeën voor het nieuwe toeristische seizoen 
in Frankrijk

Paca vélo

1/ 500 ans de Renaissance(S) in Centre-Val de Loire

Chateau Clos Lucé

 

Lang leve Leonardo Da Vinci. Ter gelegenheid van de 500e verjaardag van de eerstesteenlegging van het kasteel van Chambord en het overlijden van Leonardo da Vinci zetten meer dan 700 evenementen de bakermat van de Renaissance in de kijker. 

Ons persdossier

2/ Een historische herdenking in Normandië


Al 75 jaar wordt in Normandië de Invasie en de Slag om Normandië herdacht. Van 25 mei tot 16 juni 2019 zet het D-Day Festival Normandy alles op alles met onder meer vuurwerk, parachutespringers, bevrijdingsbals, historische re-enactments en grote plechtigheden.

Ons persdossier
Débarquement Normandie 75 ans

3/ Culinaire kunsten in Marseille

Marseille gastronomie

 

2019 is een gastronomisch jaar voor Marseille en de Provence. Van maart tot december zetten Marseille, en bij uitbreiding heel de Provence, het vakmanschap en de levenskunst van Bouches-du-Rhône in de bloemetjes met een festival dat tal van smaakvolle ontdekkingen belooft: ontmoetingen met chef-koks, de inhuldiging van stadsmoestuinen,  overvloedige feestmalen ...

Ons persdossier

4/ Roquebrune-sur-Argens, groene weelde aan zee

 

Een van de meest bevallige zonbestemmingen van 2019.  Roquebrune ligt tussen stroom, meer en Middellandse Zee in en is een charmante tussenstop aan de Côte d’Azur. Slenter door de middeleeuwse straatjes van het dorp, vaar over de 30 hectare zoet water, bewonder de mythische rots of proef de heerlijke streekproducten: hier kom je weer helemaal tot jezelf.
 
Ons persdossier
Roquebrune sur argens

5/ Oestertherapie in Occitanië

Domaine Tarbouriech

 

Oestertherapie, een nieuw concept in Occitanië. In Marseillan, aan de oever van het bassin van Thau, biedt de familie Tarbouriech cosmetica en voedingssupplementen op basis van oesters aan. Een nieuwe vorm van welzijn die je kunt testen en goedkeuren op hun sublieme domein.
 
Ons persdossier