Header

DE MAAS MET DE FIETS
in 5 zinnenprikkelende etappes 

 

 

Etappe 2: van Montigny Le Roi naar Bourmont

De veldfiets

Met deze etappe kun je helemaal tot aan het karaktervolle stadje Bourmont fietsen. Dit authentieke plekje ligt genesteld tegen de rotsen en wordt omringd door groene weiden. Hier kun je met volle teugen genieten van het panoramische zicht over de vallei en haar prachtige renaissancehuisjes.

Ons persbericht

 
veldfiets

Etappe 3: van Bourmont naar NeufchâteauNeufchâteau

Fietsen in de Vogezen

Alleen al voor de uitzonderlijke fauna en flora van Circourt-sur-Mouzon is deze etappe de iets steilere beklimmingen waard. Het kalkstenen grasland is dan ook een waar paradijs. Orchideeën zover het oog reikt, talloze vlinders, krekels, mooie sprinkhanen en muurhagedissen. Hier zul je even willen afstappen en een pauze nemen midden in de natuur.

Ons persbericht

Etappe 6: van Saint-Mihiel naar Verdun

Fietsen in de geschiedenis

Het hoogtepunt van het parcours. Nu we weer op weg zijn op de veldwegen, is het tijd om terug te gaan in de tijd. Doorkruis met je fiets het indrukwekkende slagveld nabij Verdun en bezoek plaatsen die geschiedenis ademen zoals le Mémorial, l'Ossuaire de Douaumont en le Fort de Vaux.

Ons persbericht


Saint-Mihiel

Etappe 9: van Mouzon naar Charleville-MézièresMouzon

De culturele fiets

Deze keer maken we kennis met het leven als kasteelheer. Langs de groene route van Trans'Ardennes kun je het Remilly bewonderen, een zeer mooi kasteel in Lodewijk XV-stijl. Kijk een paar kilometer verderop met verbazing naar het grootste kasteel van Europa: Sedan, met zijn 35.000 m² fortificaties.

Ons persbericht

Etappe 11: van Revin naar Givet

Fietsen in het hart van de Maas

De laatste rechte lijn naar de finish en ook een van de mooiste. De reis eindigt op het lange jaagpad, in het hart van de Maasvallei. We houden even halt bij de stad Fumay en haar duizend nuances in leisteen. Verderop wacht de middeleeuwse stad Hierges, bekend om haar huizen in blauwe steen, om tot slot aan te komen bij het sprankelende stadje Givet.

Ons persbericht

 
Revin