Tour de France

Zin in een portie beweging in de bergen deze zomer?

2019 is een jaar vol sport. Trail, fietsen, alpineskiën, kunstschaatsen of eenvoudigweg dansen op talloze festivals: in de Franse bergen beleef je grote emoties. Deelnemer of toeschouwer, dit wil je niet missen.
 
 

bergetappes

7 bergetappes tijdens de Tour de France

Het vertrekpunt is dit jaar Brussel, maar de dertig cols en beklimmingen liggen wel allemaal in de Franse bergen. Vanaf 11/07 trekken de renners van de Vogezen tot het Centraal Massief en passeren daarbij de Pyreneeën en de Alpen. Het belooft weer een spectaculair parcours te worden ...

Ons persbericht

De trails die je niet mag missen

Begeef je op 23/06 richting de Arly Cimes Trail, een toegankelijk en gezellig parcours in de natuur van Crest-Voland. Meer zin in een uitdaging? Dan kun je op 7/07 tijdens de Tour des Glaciers de la Vanoise de grootste ijskap van Europa beklimmen. En als je toch een meer verkiest, is de wedstrijd rond de Lacs d'Orcières Merlette 1850 van 3 tot 4 augustus misschien wel iets voor jou.

Ons persbericht

Trails

Sportief fietsen

Welke sportieve fietstocht kies je?

Deze zomer is er voor elk wat wils. Om te beginnen de nieuwe Contre-La-Montre Eiffage van de Col de la Loze in Courchevel, op 30/06 en 28/07. De 6 jours Cyclo de Vars zijn de uitgelezen mogelijkheid voor de grootste avonturiers om het stalen ros en de pittoreske landschappen van de Hautes-Alpes te combineren. In de Pyreneeën peddelen we vanaf Pau over authentieke routes en legendarische cols ...

Ons persbericht

6 grote sportwedstrijden die je niet wil missen

Voor de eerste keer zal in Le Corbier een nieuw festival voor vrouwensport op hoog niveau plaatsvinden (4 tot 7/07), een nieuwe oriëntatieloop O'France in Vars (9 et 10/07), het Franse kampioenschap mountainbike in Méribel, de ISO Wereldbeker Kunstschaatsen Junioren (21 tot 24/08) in Courchevel en een indrukwekkende wedstrijd alpineskiën die in trailversie wordt uitgevoerd, op 7 en 8/09 in Devoluy.

Ons persbericht

6 wedstrijden

Festivals

We dansen ... ook in de bergen

De bergen lenen zich tot meer dan alleen sport, muziek bijvoorbeelduitroepteken Wie wil swingen op jazz, kan terecht in Brides-les-Bains, Houches of Val d'Arley. In Combloux, Val Cenis en Barcelonnette laten we ons gaan op Latijs-Amerikaanse muziek. Liefhebbers van klassieke muziek kunnen zich laten meevoeren in Le Grand Tourmalet, in La Clusaz, Valmorel en Courchevel. Voor een snuifje rock-'n-roll gaan we richting het Festirock van Laux en de beroemde Morzine-Avoriaz Harley Days.

Ons persbericht