Pic du midi

3 troeven die van de bergen de ideale zomerbestemming maken

Met de haren in de wind, de voeten op de bergtoppen en een badpak in je tas: zoek deze zomer nieuwe hoogtes op en kom helemaal tot rust in de Franse bergen. Op het programma: zwemmen in de meren, wandelen in de ongerepte natuur, extreme sporten en onthaasten.

De bergen, een ‘not so hot-spot’

Lac d'Annecy
Drie tips om ook in de zomer verkoeling te vinden: neem hoogte tijdens een voettocht op de berg La Meije of geniet van een subliem panorama in het skigebied van Saint-Sorlin d'Arves. Glijd op zomerski's van de gletsjers in Les 2 Alpes, Val d'Isère of Tignes. En duik zeker eens in het kristalblauwe water van de immense bergmeren. Enkele aanraders? Het meer van Bourget, Annecy of Gérardmer.  

Ons persbericht

De bergen, troeven ten top

Pic du midi
Beste avontuurlijke zielen, deze zomer zijn er legio mogelijkheden om de toppen van de bergen van naderbij te inspecteren. Zo kun je met een kabelbaan van Le Grand Tourmalet naar de duizelingwekkende Pic du Midi gaan. Trek te voet naar de mooiste belvédère van de Alpen, vlak bij het dorp Villard de Lans. Hou je stevig vast aan de rotswanden van de klimsite aan het meer van Besson in Alpe d'Huez of glijd eenvoudigweg door de lucht met een parapente, over het magnifieke bergmassief Les Aravis, in Le Grand Bornand.

Ons persbericht

 De bergen, een uniek speelterrein

Sylvothérapie
Elk moment dat je hier kunt doorbrengen, is kostbaar. Het bewijs hiervan zijn de populaire welzijnswandelingen deze zomer. "Tederheidspaden" in Vars, ademen en stretchen in Ste Foy Tarentaise, een bosbad midden in de Vogezen: word weer één met de natuur in de bergen. Heb je een overschot aan energie? Dan zijn de wildwaterexpedities in Saint-Lary Soulan, La Plagne en Les Arcs een minstens even verkwikkende optie.

Ons persbericht