Forêt de Compiègne - Automne - Oise

Eenvoudig cocoonen op het platteland, kantwerk op maat in Chantilly, verfijnde ijsjes op basis van kaas of oldskool wagens in het Kasteel van Compiègne: onze beknopte lijst toppers in de Oise voor deze herfst.

Slaap tussen de wolven (of toch bijna)

Cabane aux loups
Niet ver van het pretpark La Mer de Sable, in het hartje van de Vallée de l'Automne, vind je de Cabane aux Loups, waar je een nacht kunt doorbrengen die de meest landelijke western waardig is. Dit charmante, nieuwe verblijf nodigt je uit om lekker met twee of met het hele gezin te cocoonen.
Ons persbericht

Chantilly is ook thuis in kant

Musée Chantilly dentelle
Om zijn uitbreiding te vieren, lanceert het Musée de la Dentelle van Chantilly een uitzonderlijke tentoonstellingPoint d'exclamationOp initiatief van de Fédération Française de la Création Couture sur Mesure verzamelt deze retrospectieve 20 jurken, een kostuum en live demonstraties van echte kantwerksters.
Ons persbericht

Een ijsje met roquefort, alsjeblieft 

Agriglaces - Grandvilliers
Artisanaal ijs bereiden met melk van de koeien die door je partner gekweekt worden, producente Claire Lejeune waagde de sprong in het diepe. De succesvolle producten op basis van eerlijke handel nemen het op voor de kleine producent. Foie gras, truffel, rollot … Je kunt het allemaal proeven in haar theesalon ‘Agriglaces’ in Granvilliers.
Ons persbericht

De ‘Concept-Car’ in het Kasteel van Compiègne

Concept-Car Compiègne
Deze wagens uit de jaren 1910 lijken wel kunstvoorwerpen en zijn te bezichtigen in het Musée National de la Voiture, in de zalen van het Kasteel van Compiègne. Deze expositie is een samenwerking met de Réunion des musées nationaux-Grand Palais en exposeert automobielen, motorfietsen, recordwagens en talloze archiefstukken. Een ongewone dialoog tussen 18e-eeuwse architectuur en 20e-eeuws design.
Ons persbericht