De 'Traversée' van het Vogezenmassief,
de eerste Franse route gelabeld 'Best of Europe'

Header
  • Leading Quality Trail – 'Best of Europe’ voor het massief

Het label, dat werd toegekend door de Europese Wandelfederatie, erkent de aantrekkelijkheid van de Traversée du Massif des Vosges en garandeert een kwaliteitsvolle ervaring voor wandelaars die deze route volgen. Naast de mooie, authentieke landschappen en de degelijke infrastructuur voor wandelaars, vergroot dit label ook de zichtbaarheid en aantrekkelijkheid van de route, wat toeristische dienstverleners aanzet om aangepaste diensten te ontwikkelen.
  • De 'Traversée du Massif des Vosges

Dit gecerticifeerd pad is een belangrijke route voor de regio en valt deels samen met de Rode Rechthoek tussen Wissembourg en Ballon d’Alsace, vervolgens met de GR®5, om dan verder te gaan tot aan de citadel van Belfort (via de GR®5 na het meer van Malsaucy). Je doet minstens een twintigtal dagen over de 430 kilometer, die is opgedeeld in 19 etappes die je op hun beurt in een of meerdere trekken kunt afleggen.
Atout France De route werd in 1897 opgesteld om de 25e verjaardag van de Club Vosgien te vieren en doorkruist het massief langs 2 regio’s en 5 departementen: Le Grand-Est, le Bas-Rhin, la Moselle, le Haut-Rhin en de Vogezen, en Bourgogne-Franche-Comté met het gebied van Belfort.
 
Je vindt alle etappes terug op de website, waar je ook alle GPX-bestanden gratis kunt downladen.

De wandelcijfers van het Vogezenmassief:

  • 20.000 km wandelpaden die door de Club Vosgien gemerkt zijn
  • 7 Grande Randonnée-routes (GR®)
  • 2 Europese Grande Randonnée-routes (E2/GR®5 et E5/GR®7)
Logo

Voor meer informatie kun je het volledige persdossier downloaden op Francenews