Header


Collection France: onze aanraders voor 2020Vallée

La Vallée de la Gastronomie

Dit jaar gaan we op verkenning in een nieuwe Franse bestemming die helemaal gewijd is aan gastronomie en de ontdekking van wijnen en streekproducten. Auvergne-Rhône-Alpes, Bourgogne-Franche-Comté en Provence-Alpes-Côte d'Azur bundelen hiervoor hun krachten en troeven en bieden de keuze tussen bijzondere ervaringen en culinaire aanbiedingen. La Vallée de la Gastronomie prikkelt de vijf zintuigen en brengt je in contact met gepassioneerde vakmannen.

Ons persbericht

Rijsel hoofdstad Design

Na Turijn, Seoel, Helsinki, Kaapstad, Taipei en Mexico is de metropool Rijsel dit jaar de Wereldhoofdstad van Design, een evenement dat de hele stad omdoopt tot een laboratorium waar volop geëxperimenteerd wordt met design. Verwacht je dus aan een uitgebreid programma met thema's die met de seizoenen meegaan, originele tentoonstellingen en meer dan 500 'Proofs of Concept'. Het doel van dit grootschalige evenement? De stad een nieuw elan geven via design.


Lille
 
Nausicaa

Nausicaa breidt uit

In Boulogne-sur-Mer opent het Frans Nationaal Centrum van de Zee Nausicaa twee nieuwe ruimtes. De eerste zal het publiek sensibiliseren over duurzame consumptie van zeeproducten en watercultuur, terwijl de tweede inzicht geeft in de rol van de oceaan in ons dagelijks leven en de impact van de klimaatopwarming.

Ons persbericht

 
Nancy

Art-nouveau in Nancy

Na een grondige restauratie van de binnenkant heropent de emblematische Villa Majorelle midden februari de deuren. Niets dan liefde voor deze art-nouveauparel met haar bloemenmotieven, siersmeedwerk en gebogen ramen die je een inkijkje geeft in het privéleven van Louis Majorelle.

Ons persbericht
Marseille

Manifesta 13 in Marseille

Na haltes in onder meer Luxemburg en Palermo houdt deze culturele en artistieke biënnale voor het eerst halt in Frankrijk, en wel in Marseille. Bijna 150 dagen lang kun je je onderdompelen in unieke tentoonstellingen, performances, workshops en interventies in de openbare ruimte.

Ons persbericht