Header

Ontdek de Maas met de fiets in 2020

Peddel langs de Franse landschappen, dorpen en historische plekken aan de Maas dankzij de fietsroute 'Le Meuse à Vélo'. Een parcours van 11 dagen en 900 km om je ogen aan uit te kijkenuitroepteken Een selectie van de beste etappes.

Historisch

Een historische eerste etappe

Begin je ontdekkingsreis met een bezoek aan Langres en zijn rijke historische erfgoed. Je vindt er ook een museum gewijd aan een van zijn beroemdste inwoners. Een tip? Hij is een emblematisch figuur van de verlichting, met dank aan zijn encyclopedie ...

Ons persbericht


De eerste meters in de Vogezen

Steek snel door naar de derde dag van je reis, waar je prompt in de Vogezen aankomt. Laat je verwonderen door de prachtige landschappen en ongerepte natuur tot aan Neufchâteau. Hier kun je tal van monumenten bezoeken, waaronder een Italiaans theater.
Lekkerbekken

Lekkerbekken

Lekkers onderweg

Met het oog op al wat lekker is, neemt deze etappe je mee naar Commercy, de stad waar de madeleine werd uitgevonden. Vervolgens steek je door je naar Saint-Mihiel, de eerste Petite Cité de Caractère® langs de Maas, waar je de overheerlijke rotsjes en amandelkoekjes van patisserie Mageot zeker eens moet proeven.

Ons persbericht

 
Cultuur

Cultuur met de fiets

Als er een dag is tijdens je tocht waarop geschiedenis en cultuur naadloos aansluiten bij je sportieve uitdaging, dan is het wel de 7e etappe. Op de route tussen Verdun en Stenay ontdek je overblijfselen van gevechten uit 1916 en aanschouw je de uitgebreide collectie werken van schilder en beeldhouwer Jean Ipousteguy.

Ons persbericht
Belgische grens

(Bijna) in België

De elfde en laatste dag van je uitdaging strekt zich uit tussen Revin en Givet. Onderweg geniet je van een heerlijk tochtje langs de Maas en een halte in Hierges, met zijn typische middeleeuwse huizen in blauwe steen en leien daken. Het laatste deel van de fietstocht brengt je in Givet, waar de ‘galette au suc’ en de citadel je al opwachten.

Ons persbericht