Header

Auvergne: de Allier, om van te watertanden

Lekkerbekken die culinaire ervaringen zoeken, zullen niet op hun honger blijven zitten in de Allier. Ontdek de leuke adresjes, de sterrenchefs, de wijngaard van Saint-Pourçain en de heerlijke wandelingen doorheen de Allier die je de lekkerste kant van de Auvergne tonen.


bourbonnais

Het eten van Le Bourbonnais

Of je nu zin hebt in traditionele gerechten in een authentiek kader of een eerder moderne keuken met invloeden van de Auvergne, in de vele kwaliteitsvolle etablissementen van de Allier kun je de heerlijkste streekgebonden gerechten ontdekken. Wij maakten alvast een selectie van de beste plekjes.

Ons persbericht


De sterren van de Allier

Voor een gastronomisch verblijf gaan we ook langs bij de chef-koks van de Allier die met een Michelinster bekroond werden. De eerste die we ontmoeten, is chef-kok en eigenaar van het Maison Décoret, en Meilleur Ouvrier de France. De tweede ontving de graal in januari 2020 en brengt met zijn keuken een eerbetoon aan streekproducten. Niet te missenuitroepteken

Ons persbericht

 

Chef

Saint-Pourçain

Wijnen uit de regio

De wijngaard van Saint-Pourçain-sur-Sioule biedt een productie op mensenmaat en is een van de oudste wijngaarden van Frankrijk. Je vindt er roséwijnen, witte wijnen en rode wijnen en allemaal hebben ze het AOC-label. Ontmoet de wijnbouwers en proef enkele godendranken rechtstreeks op de wijngaard.

Ons persbericht

Heerlijke wandelingen

Om culturele en culinaire ontdekkingen te combineren, vertrek je op verkenning langs een van de zes thematische routes vol lekkers in de Allier. Dankzij deze routes kun je een dag lang de regio Le Bourbonnais ontdekken en de gepassioneerde mensen ontmoeten achter de gastronomie.

Ons persbericht

 

Heerlijke wandelingen


Sanitaire maatregelen

Om je veiligheid tijdens je verblijf te verzekeren, respecteert de Allier de heersende veiligheids- en gezondheidsmaatregelen.