header

Onze tips voor een originele herfst in Frankrijk
op enkele uren van België

Op zoek naar inspiratie om volop van de herfst te genieten in Frankrijk? Wij hebben een aantal originele activiteiten gekozen om een dag of weekend met het gezin of met de vrienden door te brengen. Voornamelijk activiteiten in de openlucht, om de herfstkleuren te bewonderen en je gedachten te verzettenpoint d'exclamation

calais

Op de rug van de draak –
Hauts-de-France

Aan de kust van Calais, op slechts twee uur van Brussel, beleef je met het hele gezin een verrassend avontuur op de rug van een draak. Hij gaat liggen, staat recht, beweegt zich voort en spuwt vuur … Een unieke ervaring die je heel binnenkort kunt ontdekkenpoint d'exclamation

Ons persbericht

Vintage excursie in een wijngaard – Hauts-de-France

Ook deze keer stellen we je een andersoortige manier van verplaatsen voor, en wel lekker vintage: een authentieke combi VW, symbool van de jaren zestig, voor een tocht door de wijngaarden van Champagne Levêque-Dahan. Met proeverij, natuurlijk.

Ons persbericht
VW
foret

Kunstzinnige wandeling in Meuse – Grand-Est

Langs deze zeven tochten van ongeveer 1 tot 4 uur stappen ontdek je een honderdtal werken die gerealiseerd werden in het kader van een creatieve samenwerking tussen zes landbouwdorpen. Verrassende en originele wandelingen die een eerbetoon brengen aan de omringende natuur.

Ons persbericht
ste croix halloween

Halloween in het
Park van Ste Croix –
Grand-Est

Met deze 1500 dieren van 130 verschillende soorten wordt Halloween een echte knaller. Geniet volop van het seizoen en laat je kinderen de diersoorten ontdekken die hier in quasi-vrijheid leven.

Ons persbericht
loches

Met de fiets door Centre-Val de Loire


Een volledig uitgestippelde fietsroute voor een origineel weekend met vrienden. Begin bij een nacht in een kasteel-klooster en ga helemaal door tot in Montrésor, een van de ‘Plus Beaux Villages de France’.

Ons persbericht
anjou

Onderzees in Pays de la Loire


Op de uitzonderlijke troglodietensite Le Mystère des Faluns ontdek je het onderzeese universum van Doué-la-Fontaine van 10 miljoen jaar geleden. Een opmerkelijke wandeling.

Ons persbericht