header bretagne vélo


De Ronde van Frankrijk en fietstoerisme:
allen te fiets deze zomer in Bretagne 

Met de grote start van de Ronde van Frankrijk 2021 in Bretagne bereidt de regio zich voor op een sportieve zomer. De regio, op wiens grondgebied de vier eerste etappes gereden zullen worden, is een onmisbare bestemming voor fietsliefhebbers en bevat talloze fietsroutes voor alle niveaus. Op het tempo van het peloton van de Tour de France of samen met je gezin, afspraak deze zomer in Bretagne om deze bestemming te ontdekken in fietsmodus.

bretagne tour de frane

Ronde van Frankrijk 2021: grand départ in Bretagne

De mythische competitie gaat van start op 26 juni 2021 in Brest. De fietsers maken zich op voor vier etappes op Bretoense bodem, en dat belooft naast knappe sportieve prestaties ook schitterende beelden van de regio op te leveren, van de Roze Granietkust tot de menhirs in het binnenland van Bretagne.

Lees ons artikel


Bretagne per fiets: de niet te missen routes

Ben je geïnspireerd door de Tour de France en wil je op jouw beurt zelf Bretagne per fiets ontdekken? Er bestaan 8 (en binnenkort 9) fietsroutes om de regio per fiets te doorkruisen en al haar geheimen te ontdekken. We selecteerden enkele van deze niet te missen fietsroutes voor jou.

Lees ons artikel

Incontournables bretagne

bretagne en famille

Inspiratie voor een fietstocht met het gezin

Hier vind je een selectie van fietstochtjes die toegankelijk zijn voor het hele gezin, ook voor de kinderen. Op het programma: een plattelandstocht langs het Kanaal tussen Nantes en Brest of een combinatie tussen fiets en stoomtrein vertrekkende van het treinmuseum van Guiscriff.

Lees ons artikel


Ideeën voor een 100%-fietservaring

Een tocht met gids per elektrische fiets tot aan Cap Fréhel, of een zesdaags programma om Bretagne rond te fietsen en onderweg niets te missen, hier zijn enkele ideeën voor complete fietservaringen in Bretagne.

Lees ons artikel


bretagnes idées séjours