God jul

Medan du väntar på julen…

Den hektiska julen är över oss, ett nytt årtionde ligger precis runt hörnet och de flesta av oss befinner oss i ett hav av inköpta julklappar, julluncher och kakbak. Medan du går och väntar på julen har vi samlat lite inspiration till dig som gärna vill ha en jul med fransk twist, samt idéer till firandet av det nya årtiondet:
5 julmarknader man inte bör missa

5 julmarknader du inte får missa

Pepparkakor, Vin Chaud och vackra gator dekorerade med det finaste pyntet och tusentals juleljus… Är du i Alsace under julen bör du svänga förbi en eller flera av dessa förtrollande julmarknader, som alla har sin egen prägel. Upplev Frankrikes äldsta julmarknad som i Strasbourg daterar tillbaka till 1570, de dekorerade korsvirkeshusen i Colmar, eller smaka på de speciella sockerkakorna Kougelhopf i Obernai.
Calissons fra Aix-en-Provence

Julgodis för gommen

Provence är känt för en särskild juldessert, som härstammar från 1400-talet, nämligen calissons. Den lilla mandeldesserten produceras fortfarande idag i Aix-en-Provence och är en av de 13 desserter, som enligt tradition serveras på julbordet i Sydfrankrike.


Lär dig att baka kakan här.
Christophe Felders opskrift

Honungskakans hemlighet

Honungskakan från Alsace är utan tvivel en av de mest berömda och smakrika julkakorna från Frankrike. Vi har allierat oss med den tidigare chefskonditorn på Hotel Crillon, Christophe Felders, som visar hur denna klassiska julkaka blir till, genom att följa det traditionella receptet till punk och pricka.

Få Christopher Felders tips här.  
Galeries Lafayette

Kom med bakom kulisserna på Galeries Lafayette

Röda glaserade äpplen, julstjärnor och pynt, allt glittrar i ljuset av säsongens viktigaste utsmyckning, nämligen den stora julgranen. Vi har smugit oss in på Galeries Lafayettes verkstäder i Paris för att ge dig en behind-the-scenes när det världskända varuhuset gör sig klart inför jul. Kanske ger de också ett par tips och tricks till din eget julpynt?
Chateau du Chambord

Jul på Château du Chambord

Är du i Loiredalen eller Paris innan den 5 januari? I så fall kan vi varmt rekommendera att åka förbi Château du Chambord som ligger knappt två timmar från Paris med bil eller tåg. Här har julmagin för sjunde gången intagit slottet, där du kan uppleva de imponerande juldekorationerna, vackra juleljus och musikaliska inslag tillsammans med hela familjen. 
Nyår i Frankrike

Gå 2020 till mötes på franskt manér

Ska mötet med det nya årtiondet firas på ett unikt sätt? Då ska nyårsskålen kanske höjas på en segeltur ned på Garonne-floden i Bordeaux, eller med champagnekorkar som man skjuter ut från toppen av Eiffeltornet. Vi har samlat sex franska städer där du kan låta korkarna poppa och gå det nya årtiondet till mötes med nya upplevelser à la française.

Vi önskar dig en god jul och ett riktigt gott nytt år.